People swiming in Krka National Park, Dalmatia, Coratia near Sibenik

PLITVIČKA JEZERA

Plitvička jezera prirodni su fenomen, dragulj od neprocjenjive vrijednosti. Između Male kapele i Pljesivice, na području odakle izvire rijeka Korana, nalazi se 16 velikih i brojnih malih jezera koja su povezana malim, srednjim i velikim slapovima nakon čega rijeka Korana nastavlja put do Karlovca. Zbog prirodnih ljepota slapova, slapova, špilja i stijena, koji nude prekrasan mozaik boja, zvukova i oblika okruženi visokim planinskim šumskim terenom, Plitvička jezera i okolica su 1949. proglašeni Nacionalnim parkom, a od 1979. god. bio pod zaštitom UNESCO-a.

MOSTAR

Mostar, grad u Bosni i Hercegovini gdje se sjever susreće s jugom, a zapad s istokom, grad u kojem rijeka Neretva stoljećima dijeli kulture i religije, gdje se razlike i kontrasti mogu vidjeti na svakom uglu … UNESCO svjetska baština web mjesto. Grad je razvijen na temelju malog antičkog naselja, most, njegove kule i najstarije dijelove Mostara danas su sagradili Turci za vrijeme Otomanskog carstva.

The Old Bridge, Mostar, Bosnia-Herzegovina
Boardwalk in Tivat, Montenegro

CRNA GORA

Crna Gora je mala zemlja velikih prirodnih ljepota i neizmjerne kulturne baštine. Boke zaljev nudi doživljaj fjorda sličnog nordijskom. Posjet drevnom gradu Kotoru sa čuvenom katedralom sv. Tripuna, kao i Pomorskom muzeju Kotor, koji čuva vrijedne eksponate stare bokeljske mornarice.

VJETRENICA

Vjetrenica, što znači “vjetrovna špilja”, najveća je i najvažnija špilja u Bosni i Hercegovini i jedna od najvažnijih špilja u planinskom lancu Dinarikarskih Alpa, poznata širom svijeta po svojim krškim i speleološkim bogatstvima. Smještena samo 60 km od grada Dubrovnika, dugačka 6500 metara, ova će vas špilja očarati bogatim divljinom, raznim jezerima i bogatim pretpovijesnim ostacima.

Vjetrenica
Photo of Neptune Fountain in Trsteno Arboretum, Dubrovnik, Dalmatia, Croatia

STON I ARBORETUM

Ston je među prvim gradovima u Europi koji su sagrađeni prema određenom urbanističkom planu. To je povijesni grad koji je u vrijeme Dubrovačke Republike imao važnu stratešku ulogu: njegove solane vrijedile su bogatstvo, a jaki obrambeni zidovi bila su velika zaštita u tim turbulentnim vremenima. Nakon kineskog zida kažu da je ovo najduže sačuvani zid na svijetu. Važno je spomenuti da solana i dalje radi, a sol se i dalje proizvodi na isti način na koji se proizvodi stoljećima. Ston je zbog svoje veličanstvenosti i duge tradicije uzgoja i ribolova školjki i školjaka omiljeno turističko odredište kao i gastronomski raj.

Arboretum Trsteno, kao jedini arboretum na jadranskoj obali, jedinstveno kombinira kulturnu i prirodnu baštinu na površini od 25 ha. Osnovan krajem 15. stoljeća kao park i ljetna rezidencija dubrovačke patricijske obitelji Gučetić, zaštićen je 1962. godine kao spomenik vrtne arhitekture i zbirka ukrasnog drveća i grmlja, mediteranskog i egzotičnog podrijetla.

MEĐUGORJE

Međugorje je jedinstveni fenomen u modernom svijetu, sveto mjesto koje okuplja mnoštvo hodočasnika iz cijelog svijeta koji se s velikom vjerom suočavaju s Bogom i pronalaze mir u njihovim dušama i srcima … Danas je to jedno od najveće molitveno središte na svijetu. Legenda o Međugorju jedan je od najnevjerojatnijih natprirodnih događaja našeg doba. Od 1981. godine, u malom selu Međugorje u Bosni i Hercegovini, Blažena Djevica Marija pojavljuje se i daje poruke svijetu. Nebrojeni svjedoci kažu da su na ovom mjestu pronašli vjeru i mir.

Međugorsko svetište ima tri duhovne zone: crkvu, brdo ukazanja Djevice Marije i brdo Križevac. Ta su sveta mjesta dostupna milijunima vjernika koji su spremni zadovoljiti svoje duhovne i vjerske potrebe.

Međugorje
Dubrovnik castle surrounded by adriatic sea in Croatia with a clear sky

PANORAMA DUBROVNIKA

Obilazak vas upoznaje s ljepotom i prirodom ovog divnog grada. Odvest ćemo vas na tri najpoznatija mjesta, sa svakog se pruža zapanjujući pogled: južni ulaz u grad, prekrasan vrh brda Srđ i sjeverni ulaz u grad – dr. Most Franje Tuđmana, nazvan po prvom hrvatskom predsjedniku. Naše ljubazno osoblje pružit će vam najvažnije informacije o ovom prekrasnom biseru Mediterana kako bi vaš dolazak i posjet Dubrovniku bio nezaboravan.

VINSKI OBILAZAK

The tour introduces you to the beauty and nature of this wonderful city. We will take you to the three most famous locations, each with the stunning view: the south entrance to the city, the beautiful top of the Srdj hill and the northern entrance to the city – dr. Franjo Tudjman bridge, named after the first Croatian president. Our friendly staff will provide you with the most important information about this beautiful pearl of the Mediterranean to make your arrival and visit to Dubrovnik memorable.

A closeup of grapes on a tree in a vineyard under the sunlight in Malta with a blurry background